Συνταγές για επιδόρπια

Οργάνωσα τη μικροσκοπική μου κουζίνα χρησιμοποιώντας 11 αμυχές

5/5 - (10 votes)

Εισαγωγή

Η ύπαρξη μιας μικρής κουζίνας μπορεί να είναι δύσκολη όσον αφορά την οργάνωση. Ωστόσο, με μερικά έξυπνα hacks, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τον χώρο και να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό περιβάλλον μαγειρέματος. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ 11 συμβουλές που με βοήθησαν να οργανώσω τη μικροσκοπική κουζίνα μου και να αξιοποιήσω στο έπακρο κάθε εκατοστό χώρου.

Συστατικά

Για να οργανώσετε τη μικροσκοπική κουζίνα σας, θα χρειαστείτε:

 1. Μαγνητικές σχάρες μπαχαρικών
 2. Οργανωτές θυρών ντουλαπιών
 3. Κρεμαστά καλάθια ή γάντζοι
 4. Στοιβαζόμενα δοχεία αποθήκευσης
 5. Διαχωριστικά συρταριών
 6. Επιτοίχια βάση μαχαιριού
 7. Σανίδα κοπής πάνω από το νεροχύτη
 8. Κάδοι αποθήκευσης πολλαπλών χρήσεων
 9. Σύστημα ραφιών πόρτας αποθήκης
 10. Lazy Susan πικάπ
 11. Καλάθια κάτω από το ράφι

Κατευθύνσεις

 1. Χρησιμοποιήστε μαγνητικές σχάρες μπαχαρικών για να ελευθερώσετε χώρο στον πάγκο. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο ή μια μεταλλική λωρίδα στον τοίχο.
 2. Εγκαταστήστε τα όργανα οργάνωσης της πόρτας του ντουλαπιού για να αποθηκεύετε βάζα μπαχαρικών, μεζούρες και άλλα μικροαντικείμενα.
 3. Κρεμάστε καλάθια ή γάντζους στους τοίχους ή μέσα στις πόρτες του ντουλαπιού για να κρατάτε σκεύη, γάντια φούρνου και πετσέτες.
 4. Χρησιμοποιήστε στοιβαζόμενα δοχεία αποθήκευσης για την αποτελεσματική αποθήκευση ξηρών προϊόντων, σνακ και υπολειμμάτων στο ντουλάπι ή στα ντουλάπια σας.
 5. Χωρίστε τα συρτάρια σας χρησιμοποιώντας διαχωριστικά συρταριών για να διαχωρίσετε τα μαχαιροπίρουνα, τα σκεύη και τα gadget κουζίνας.
 6. Τοποθετήστε μια θήκη μαχαιριού στον τοίχο για να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας εύκολα προσβάσιμα και να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο στο συρτάρι.
 7. Επιλέξτε μια σανίδα κοπής πάνω από το νεροχύτη που μπορεί να τοποθετηθεί στον νεροχύτη σας, παρέχοντας επιπλέον χώρο εργασίας εξοικονομώντας παράλληλα χώρο στον πάγκο.
 8. Χρησιμοποιήστε κάδους αποθήκευσης πολλαπλών χρήσεων για να οργανώσετε προμήθειες ψησίματος, προϊόντα καθαρισμού ή είδη τροφοδοσίας κάτω από το νεροχύτη.
 9. Εγκαταστήστε ένα σύστημα ραφιών πόρτας αποθήκης για να μεγιστοποιήσετε την κατακόρυφη αποθήκευση μπαχαρικών, κονσερβοποιημένων προϊόντων και καρυκευμάτων.
 10. Χρησιμοποιήστε τεμπέλικα πικάπ Susan στα ντουλάπια ή στο ψυγείο για να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο πίσω μέρος.
 11. Τοποθετήστε καλάθια κάτω από το ράφι για να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης για ελαφριά αντικείμενα όπως αλουμινόχαρτο, πλαστικό περιτύλιγμα ή πετσέτες πιάτων.

Πως να προετοιμαστείς

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να οργανώσετε τη μικροσκοπική κουζίνα σας:

 1. Αξιολογήστε τον χώρο της κουζίνας σας και εντοπίστε τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση.
 2. Αγοράστε τα απαραίτητα εργαλεία οργάνωσης που αναφέρονται στην ενότητα συστατικών.
 3. Εφαρμόστε τα hacks που αναφέρονται στην ενότητα οδηγίες, ένα προς ένα, εστιάζοντας στα σημεία που απαιτούν άμεση προσοχή.
 4. Τακτοποιήστε τα στοιχεία λογικά και αποτελεσματικά, ομαδοποιώντας παρόμοια αντικείμενα.
 5. Τοποθετήστε ετικέτες σε δοχεία και ράφια για να διατηρήσετε την τάξη και να διευκολύνετε την εύρεση πραγμάτων.
 6. Τακτοποιήστε τακτικά και αναδιοργανώστε τα για να διασφαλίσετε ότι όλα παραμένουν στην καθορισμένη θέση τους.

Ωρα προετοιμασίας

Ο χρόνος που απαιτείται για να οργανώσετε μια μικροσκοπική κουζίνα χρησιμοποιώντας αυτά τα hacks θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας σας και την τρέχουσα κατάσταση οργάνωσης. Ωστόσο, το να αφιερώσετε μερικές ώρες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο θα πρέπει να είναι αρκετό για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα)

Αυτό το άρθρο δεν περιέχει διατροφικές πληροφορίες, καθώς επικεντρώνεται αποκλειστικά στην οργάνωση μιας μικροσκοπικής κουζίνας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αποθηκεύστε τα εργαλεία οργάνωσης και τις προμήθειες σε στεγνό και προσβάσιμο μέρος στην κουζίνα σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολα προσβάσιμα όποτε χρειάζεται να τακτοποιήσετε ή να τα αναδιοργανώσετε.

συμπέρασμα

Η οργάνωση μιας μικροσκοπικής κουζίνας μπορεί να φαίνεται σαν μια αποθαρρυντική δουλειά, αλλά με αυτά τα 11 απλά hacks, μπορείτε να μετατρέψετε το ακατάστατο χάος σε ένα αποτελεσματικό γαστρονομικό καταφύγιο. Χρησιμοποιώντας μαγνητικές σχάρες μπαχαρικών, οργανωτές θυρών ντουλαπιών, κρεμαστά καλάθια, στοιβαζόμενα δοχεία, διαχωριστικά συρταριών και διάφορες άλλες πρακτικές λύσεις, θα μεγιστοποιήσετε κάθε ίντσα της μικρής κουζίνας σας. Θυμηθείτε να αξιολογήσετε το χώρο σας, να αγοράσετε τα απαραίτητα εργαλεία και να ακολουθήσετε τις βήμα προς βήμα οδηγίες που περιγράφονται παραπάνω. Σύντομα, θα έχετε μια καλά οργανωμένη κουζίνα όπου όλα έχουν τη θέση τους, κάνοντας το μαγείρεμα και την προετοιμασία γευμάτων παιχνιδάκι. Μην αφήνετε το μέγεθος της κουζίνας σας να σας κρατά πίσω—αγκαλιάστε αυτά τα hacks και απολαύστε τη νέα τάξη και τη λειτουργικότητα της συμπαγούς γαστρονομικής σας όασης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button